2009-08-07 15:29:49• hírek • Tóth Klarissz

Tippek az egészséggel teli vakációhoz

Minden évszak másként teszi próbára az egészségünket. Nyáron nehezen birkózunk meg a kánikulával, a frontok gyakori átvonulásával, a nagy páratartalommal stb. Ugyanakkor ez az időszak lehetőséget kínál arra is, hogy általános közérzetünket jobbá tegyük. Íme hat tipp annak érdekében, hogy a nyaralás ideje alatt kellőképpen feltöltődjünk és a vakációzás után újult erővel kezdjük a munkanapokat.

1. Gyaloglás. A hétköznapok alkalmával, munkába menet leginkább a kényelmet válasszuk. Időhiányban szenvedünk, rohanunk, ezért autóba pattanunk. A nyaralás ideje alatt naponta szakítsunk időt arra, hogy legkevesebb 30 percet gyalogoljunk. A könnyed kocogást is választhatjuk, a lényeg, hogy ne lustuljunk el, szánjunk némi időt arra, hogy állóképességünket fejlesszük.

2. Vízfogyasztás. A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy egészségünk megőrzése érdekében, a megfelelő folyadékbevitelnek milyen fontos szerepe van. A nyári időszakban ez még lényegesebb. Az izzadás és a meleg hatására jóval több folyadékot veszítünk, amit megfelelő folyadékbevitellel pótolnunk kell.

3. Könnyed diéta. A nyaralás ideje alatt - amikor többet alszunk és pihenünk - a legtöbben felszednek néhány plusz kilót. Azonban a nagy eszem-iszom közepette, nem árt néhány napos könnyed diétát is beiktatni. Tartsunk egy-egy nap zöldség- és gyümölcsnapot, használjuk ki, hogy a nyár megannyi friss, vitamindús finomsággal kecsegtet.

4. Napozás. A napfény jótékony hatásaival szinte mindenki tisztában van. A bőrbetegségek elkerülése érdekében azonban használjuk ki a napozásra alkalmas órákat, és töltődjünk fel napenergiával. Ettől a közérzetünk és a kedélyállapotunk is ragyogóbb lesz.

5. Stop alkohol és nikotin. Lehetőleg mellőzük a túlzott alkoholfogyasztást és a dohányzást. Adjuk meg szervezetünknek azt a luxust, hogy legalább a nyaralás ideje alatt megszabadítjuk a káros szenvedélyektől.

6. Megfelelő időtartamú alvás és sok pihenés. Az alvásigény egyénenként eltérő. Tény az, hogy a pihenésre szánt időt semmivel sem pótolhatjuk. Lustálkodjunk, sziesztázzunk és aludjunk a délutáni órákban is, mivel az alvás révén szervezetünk kellőképpen regenerálódik. Mindezen tényezőket szem előtt tartva, valósággal újjászületünk!


Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr Toth Klara: képaláírás

A nyári időszak lehetőséget kínál arra, hogy általános közérzetünket jobbá tegyük


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: